Saturday, March 21, 2015

Захист контенту сайту - підтвердження вашого авторства в Google і Яндексі

Крадіжка текстів - вічний біль всіх авторів, і моя в тому числі. Ось, наприклад, моя стаття , ненав'язливо скопійована респектабельним порталом Cossa.ru ще в далекому 2010-му, без посилання на першоджерело. Мене тоді ніхто знав, блог websarafan.ru, який я тоді вела, був зовсім новим, так чому б старшому братові не привласнити майно молодшого?

Захист контенту сайту - справа, близьке до безнадійного: на крадіжці завжди стояла, і стояти буде земля руська. Взагалі, тексти в незміненому вигляді в наш час крадуть тільки новачки і ідіоти, тому нічого крім шкоди копіпаст не приносить, в тому числі і самому злодієві. Це погано не тільки для репутації, але і для SEO , тому пошукачі не визнають дублів. В результаті страждають обидві сторони - і автор, і злодій. Ті, хто розумніший, рерайт крадені тексти до високої унікальності і тільки потім викладають у себе. А найрозумніші так віртуозно переказують їх своїми словами, що й сам автор може свій текст не впізнати. А якщо й дізнається, навряд чи щось доведе - адже, незважаючи на той же зміст, ні одна фраза не збігається!

Все це досить сумно, і нам, авторам, потрібно як мінімум верифікувати своє авторство через Яндекс і Google, щоб пошуковики знали, хто написав оригінал. Втім, на це теж сильно не розраховуйте: пошукові алгоритми, що розпізнають авторство, поки недосконалі і запросто можуть переплутати господаря з злодієм, покаравши справжнього автора пессимізації, а злодія, навпаки, піднявши у видачі (особливо якщо у нього сайт «товстіший»). Загалом, немає повісті сумнішої на світі.

Але щось адже робити треба, правда? Сергій Кокшаров, автор SEO-блогу Devaka перераховує цілих 10 способів захисту контенту. Правда, інформація в пункті 7 про розширеному сніпеті в Google у нього вже встигла застаріти. І не всі перераховані способи підходять для простих смертних, далеких від кодинга. Так що ми з вами сьогодні розберемося, як підтвердити авторство в Google і Яндексі без особливих проблем, і будемо сподіватися на те, що з часом їх алгоритми почнуть безпомилково розпізнавати Хороших Хлопців і пессімізіровать Поганих.

Підтвердження авторства в Google 

Дозволяє зв'язувати ваші статті з вашим же профілем в Google+. Високого ступеня захисту контента це не гарантує, але може допомогти у спірних випадках. Я застала часи, коли ця процедура давала не тільки підтвердження авторства, але і розширений сниппет в результатах пошуку Google приблизно такого вигляду:

Захист контенту сайту - підтвердження авторства в Google

Це було круто, оскільки підвищувало ймовірність юзерскій кліків саме на ваше посилання, тому сниппет з фото і додаткової инфой вигідно відрізнявся від сусідніх і виглядав більш респектабельно. Шкода, ті часи минули, і тепер ніякої краси Google не відображує. Але давайте спробуємо відстояти з його допомогою хоча б свої авторські права.

Для цього:

    Відкрийте в редакторі свою статтю в HTML-вкладці і вставте в самому кінці ось таку посилання:

Автор: <a href=»https:// plus. Google. Com /101655182530183561431 ?rel=author»> Поліна Білецька </a>

Захист контенту сайту - підтвердження авторства в Google

Замініть мою посилання Google+ на вашу, а моє ім'я - на своє. Решта символів не чіпаємо. Перевірте, щоб не з'явилося зайвих пробілів.

Зовні після збереження це буде виглядати приблизно так (у мене ця посилання перенесена під коментарі, але краще нехай вона буде відразу під текстом статті - я це скоро виправлю).

Захист контенту сайту - підтвердження авторства в Google

    Тепер посилання потрібно верифікувати в самому Google+. Зайдіть в свій аккаунт в розділ «Про себе» і знайдіть блок «Посилання», а в ньому - «Мої публікації».

Захист контенту сайту - підтвердження авторства в Google

Там внизу клікаєте на «Змінити». У мене вже є великий список статей, і це посилання знаходиться під ним.

Захист контенту сайту - підтвердження авторства в Google

Відкривається редактор, ви вносите туди заголовок статті, посилання на неї - і все зберігаєте.

Захист контенту сайту - підтвердження авторства в Google

Готово!

В Google верифікацію можна виробляти і з запізненням, тільки вже не буде ніяких гарантій, що статтю ніхто не вкрав до того, як ви зареєстрували її на себе, і що Google не проіндексовані крадену версію як оригінал. Тому ви, звичайно, пройдіться по всіх своїх старих статей, верифікуйте їх в надії на те, що «проскочили», але надалі проводите цю процедуру відразу після публікації, буквально не встаючи з-за комп'ютера. Крадуть нині швидко.

Підтвердження авторства в Яндексі 

Підходить для текстів об'ємом від 500 до 32000 знаків. Особливість верифікації в Яндексі полягає в тому, що текст реєструється тут не відразу після публікації, а ДО неї: спочатку ви пишете статтю в ворде, потім завантажуєте її в Яндекс Вебмайстер, і тільки після відправки заявки викладаєте на свій сайт. Завантажувати, відповідно, можна тільки оригінальні тексти, які ще не були опубліковані ніде в інтернеті.

В інструкції виходжу з того, що в вебмайстрів ви вже зареєстровані, і ваші права на сайт підтверджені.

    Заходимо на сторінку сервісу « Оригінальні тексти »та натискаємо« Почати роботу ».

Захист контенту сайту - підтвердження авторства в Яндекс

    Далі вебмастер пропонує список сайтів, права на які ви встигли підтвердити в даному обліковому записі. У мене тут всього один домен, на нього і клікаю.

Захист контенту сайту - підтвердження авторства в Яндекс

    Вебмастер включає плагін і відкриває вікно для введення тексту. Копіюєте туди повний текст і клікаєте «Додати». (Після цього пропонується вікно для наступного тексту, а вже доданий зміщується вниз. Тут нічого робити не треба, можете закрити вебмастер).

Захист контенту сайту - підтвердження авторства в Яндекс

Готово! Можете публікувати статтю на сайті.

Висновок. У пошукових працюють недурні і суворі хлопці, які дійсно намагаються боротися з усілякими злодіями і злодіями. Так що будемо сподіватися, що такий спосіб захисту контенту, як підтвердження авторства в Яндексі і Google, з часом стане більш надійним. Пропоную верифікувати всі тексти в Google прямо зараз, а в Яндексі - починаючи з найближчої статті, яку зберетеся публікувати. У питаннях авторського права в інтернеті рахунок іноді йде на години і дні.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини yeshouse.ru youtoome.ru yourm88.com york-talisman.com.ua yomayo.ru yvavilebismovla.ge yuzhin.com zaozrkk.com zel.engdk.ru zdorovayaledy.ru