Saturday, March 21, 2015

10 якостей успішного бізнесмена

Сьогодні без довгих передмов перекладаю для вас статтю з блогу Digital Aptitude « 10 якостей успішного бізнесмена » . Автор - Зік Камьюсіо, моя давня любов:

Мені пощастило познайомитися з декількома людьми, які входять до числа найуспішніших бізнесменів світу. Всі вони абсолютно різні, але мають кілька загальних якостей, які відрізняють їх від інших.

1. Їх не зупиняє страх

Багато хто думає, що для того, щоб відкрити свою справу, потрібно бути безстрашним. Це нескінченно далеко від правди. Успішні бізнесмени постійно бояться якихось речей, але все одно їх роблять. Всі, хто починає власний бізнес, змушені займатися чимось, чим ніколи не займалися раніше. Наприклад, «холодними дзвінками» потенційним клієнтам і постачальникам, складанням листів, зйомкою відео і співбесідами з претендентами. Нові заняття завжди лякають. Не турбуйтеся, якщо відчуваєте страх перед чимось. Так і повинно бути.

2. Вони не соромляться звертатися по допомогу

Неможливо бути фахівцем у всіх областях. Я, наприклад, вважаю себе відмінним маркетеров і хорошим продажником, але нічого не тямлю в фінансах та управлінні проектами. Тому, коли 10 років тому я відкрив свою справу, я спочатку прочитав кілька книг з управління проектами та фінансами в малому бізнесі. Потім подзвонив декільком людям і знайшов менеджера з проектів та фінансового директора, які погодилися випити зі мною кави. Я розпитав їх про те, що мене цікавило, заплатив за їх кавою і подарував невеликі презенти в подяку за витрачений час. Через кілька років я найняв менеджера по проектам на повну ставку, а три роки тому - ще й бухгалтера. Усвідомте, в чому ви погано розбираєтеся, і просите про допомогу в цих питаннях.

3. Вони наполегливі

Якщо ви коли-небудь починали свою справу, то знаєте, як це буває важко. Вам доводиться працювати на порядок більше, ніж ви припускали, і будь-яка задача вимагає в два рази більше часу, ніж очікувалося. Іноді видаються хороші дні, і ви просувається на три кроки вперед. А іноді видаються погані, що відкидають вас на чотири кроки назад. У такі моменти багато хто хоче все кинути і вийти з гри. У успішних бізнесменів теж трапляються погані дні, але вони розуміють, що це частина гри. Вони приймають удар, приходять в себе і продовжують пробиватися вперед.

4. Вони люблять свою справу

Коли удача не на вашому боці, єдиний спосіб вистояти - це по-справжньому любити те, що робиш, і продовжувати жити у відповідності зі своїм кредо. Якщо ваша єдина мотивація - гроші, можу гарантувати, що після першого ж клацання по носу, отриманого від долі, ви захочете все кинути і знову стати найманим працівником.

5. Вони хочуть і вміють продавати

Багато людей вміють робити щось добре і перетворюють це в бізнес. Наприклад, відмінно в'яжуть, і починають продавати светри. Або печуть смачне печиво, і вирішують заробляти цим на життя. Багато хто з цих людей вкладають великі гроші в нову справу, але при цьому не заробляють ні цента. Чому? Вони зазвичай не люблять продавати свій товар. І найважче для них - просити гроші. А коли вони це роблять, то просять занадто мало. Виробляти хороший продукт - дуже важливо. Ще важливіше вміти його продавати.

6. Вони контролюють цифри

Любов до своєї справи має величезне значення, але потрібно також уміти заробляти гроші. Потрібно вираховувати свої постійні та змінні витрати (скільки б ви не нарахували, помножте цю цифру на два) і свої передбачувані доходи (розділіть цифру оптимістичного прогнозу на п'ять). Ви повинні знати свою точку самоокупності (скільки одиниць товару в місяць ви повинні продавати, щоб бути беззбитковим), а також вміти складати баланс і звіт про прибутки і збитки.

7. Вони дисципліновані

В інші дні ви відчуваєте в собі великі запаси енергії і готовність завоювати світ. А іноді хочеться просто валятися весь день в ліжку. Буває по-справжньому складно змусити себе щось робити, якщо над вами немає боса, який вас контролює. Успішні бізнесмени добре самовмотивований і роблять все, що потрібно, навіть якщо не хочуть.

8. Вони чесні

Успішний бізнесмен розуміє, що гроші приходять і йдуть, а його репутація залишається з ним назавжди.

9. Вони відмінно вміють спілкуватися

Ми всі вважаємо, що прекрасно спілкуємося, але, на мою думку, дуже мало людей мають дійсно гарні навички спілкування. Успішні бізнесмени задають питання, слухають більше, ніж говорять; а коли говорять, роблять це продумано і по суті. Вони озвучують, чого хочуть, як саме хочуть, коли хочуть, від кого хочуть і чому хочуть.

10. Вони налаштовані на довгострокові проекти

Успішного бізнесмена не купиш на дурну авантюру із серії «Розбагатій за одну ніч!». Він фокусується не на тому, як оплатити рахунки за наступний місяць, а на організації бізнесу, який нікуди не дінеться ні через 20 років, ні через 50.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини yeshouse.ru youtoome.ru yourm88.com york-talisman.com.ua yomayo.ru yvavilebismovla.ge yuzhin.com zaozrkk.com zel.engdk.ru zdorovayaledy.ru