Thursday, March 19, 2015

Де замовити дизайн сайту, якщо у вас високі вимоги?

Де замовити дизайн сайту Частина перша, лірична

Розмірковуючи про переваги і недоліки різних сайтів, я завжди загострює увагу на дизайні і наполягаю на тому, що в інтернеті, як і скрізь, зустрічають по одягу. Правда, зазвичай я пишу про безкоштовні і малобюджетних варіантах, але сьогодні, для різноманітності, напишу для тих, хто має в своєму розпорядженні деякими засобами (скажімо, від $ 1000) і має до дизайну підвищені вимоги. Отже, де замовити дизайн сайту, якщо у вас пристойний бюджет, і ви безнадійний перфекціоніст? Рекомендую влаштувати кастинг на американському сайті 99designs.com . Це велика і авторитетна біржа, куди приходять клієнти з усього світу. Ось кілька цифр: на даний момент на сайті проводиться 2216 відкритих конкурсів; а всього їх було 327 тисяч; виконавцям за останній місяць виплачено 2138000. доларів США, а за всю історію - майже 82 млн. У конкурсах бере участь 323000 професіоналів, так що на убогий асортимент скаржитися не доводиться. Сайт влаштований таким чином, що оплата з вашого рахунку списується тільки при повному вашому задоволенні роботою виконавця.

Три роки тому мені було доручено замовити тут дизайн сайту, точніше, великої соціальної мережі, в якій я тоді працювала. Займалася я цим особисто, з двох причин: вільна англійська та маніакальна прискіпливість. Колектив вирішив, що мій талант по сжіваніе зі світла дизайнерів не знає аналогів - і весело делегував мене на 99designs. Чесно кажучи, я думала, що проведу там довгі місяці, отруюючи життя учасникам конкурсу, але, коли поділилася даними побоюванням з одним розумною людиною, один розумний чоловік сказав: «Ти просто ще ніколи не працювала з ЦИМ дизайнером. СПРАВЖНЬОМУ дизайнеру не треба говорити: посуньте цю штуку трохи лівіше, а ось цю Прикрасьте жовтеньким. СПРАВЖНІЙ дизайнер сам знає, що куди посунути і що як прикрасити ».

І що ви думаєте? Дизайнера своєї мрії я знайшла в перший же день! Помітила його в переглядах, зайшла в профіль, глянула портфоліо, побачила, що він вже робив довжелезні сторінки з безліччю блоків, як у нас, і що він виграв (на той момент) 40% всіх конкурсів, в яких брав участь. Я запросила його звернути увагу на наш бриф, і він просто відповів: «Спасибі, я вже працюю над вашим завданням». Тоді я зрозуміла, що це любов. Тому не стала ламатися, затягувати конкурс, запитувати: «а можна всіх подивитися?» І на 9-й день призначила його переможцем. Дехто з колег дивувалися, чому я не продовжила кастинг. Але я намагаюся прислухатися до своєї інтуїції і дотримуюся думки, що, якщо при погляді на когось або щось виникає відчуття «це - моє», значить, треба брати. Джон "Ghost Layer" Фраскос з Афін виявився приємним у спілкуванні, а головне - дуже талановитим і відповідальною людиною. Я спілкувалася з ним тільки на самому початку, а потім віддала на поталу розробникам. Наскільки я знаю, проблеми виникли лише одного разу, і то не з вини Джона, а через простій банків у зв'язку в заворушеннями в Греції в жовтні 2011 року.

Найскладніше було визначитися з колірною гамою. Джон зробив 17 різних комбінацій. Спільними зусиллями ми вибрали зелений колір для акцентів і сірий для всього іншого. Далі були місяці спільного каторжної праці Джона і команди розробників, і ось сталося: сайт зазеленів, як весняна галявина. Виглядав він впорядкованим, акуратним і, що важливо, зрозумілим для користувача (чому я кажу в минулому часі? Бо за три роки дизайн міняли ще не раз, і кожного разу в гіршу сторону - але це вже без мене). Блоки були чітко структуровані, потрібні акценти розставлені, дизайн при цьому був естетичний, ненав'язливий і не забивав контент. Загалом, своїм досвідом роботи з 99designs я дуже задоволена.

Частина друга, практична

А Где заказать дизайн сайта Зараз розповім докладно, як замовити дизайн сайту на цій буржуйської біржі.

Отже, якщо вам не пощастило знайти хорошого дизайнера в найближчому географічному оточенні, і моя розповідь вас надихнув, ось кілька порад з підбору виконавців на конкурсній основі на 99designs.

1. Переконайтеся в тому, що ви самі або хтось із ваших співробітників добре володіє англійською мовою. Листування буде багато, і кожна дрібна деталь і відтінок сенсу будуть мати велике значення. Рівень «Ландан з зе кепітал оф Грейт британ» тут не підійде. Приготуйтеся говорити про хедерах, Футер, сайдбарі, підкладках, градієнтах, шрифтах, зарубка та інших веселих речах.

2. Заздалегідь складіть бриф. Не соромтеся писати довгі і детальні списки побажань. Чим більше подробиць ви вкажете, тим легше буде порозумітися з дизайнерами. Це як лист Діду Морозу - краще перестрахуватися, ніж потім шкодувати. Доброю допомогою для конкурсантів будуть посилання на надихаючі вас сайти. Якщо у вас на прикметі є якісь ресурси, вид яких тішить погляд, а рішення здаються підходящими для вашого власного проекту, прямо так і пишіть: «Хочу колірну гамму, як у цих чуваків, а розташування блоків - як у отих». Ніхто сміятися не буде - ще й спасибі скажуть за конкретику.

3. Зареєструвавшись на сайті, вкажіть, що вас цікавить веб-дизайн (там ще багато чого є) і скільки сторінок сайту потрібно задізайніть в рамках конкурсу. Для початку оголосіть конкурс на тиждень. В разі чого, його завжди можна продовжити (правда, за додаткову плату - і не прогавте термін продовження!). Замовте одну сторінку - головну. Коли визначиться переможець, ви, при бажанні, можете зв'язатися з ним безпосередньо і замовити ще скільки завгодно сторінок, вже за його ціною і без участі 99designs. Після того як ви вкажете, що оголошуєте конкурс на тиждень і хочете одну сторінку, вам запропонують кілька варіантів ціни - ці гроші вносяться відразу і лежать на вашому рахунку на сайті до закінчення конкурсу. Вибирайте ціну не нижче середньої (Silver - це $ 1000 з копійками), інакше вашим конкурсом ніхто не зацікавиться.

4. Партнери 99designs, компанія XHTMLized відразу ж надішлють вам повідомлення з пропозицією скористатися їх послугами кодування. Тут вирішуйте самі. Якщо у вас є тлумачний програміст, здатний перетворити PSD файл (а саме його вам пришле дизайнер-переможець) в код, то послуги XHTMLized вам не потрібні. Якщо такого фахівця немає, варто, напевно, розглянути пропозицію. Тут у мене ніяких рекомендацій немає, тому у нас був свій умілець, і сторонні не знадобилися.

5. Я зробила конкурс «сліпим» - щоб дизайнери не бачили роботи один одного і не запозичили (вільно або мимоволі) ідеї конкурентів.

6. Народ тут працює тривожний: мабуть, багато обпалювалися на недобросовісних замовників. Тому всі ревно стежать за тим, щоб у проекту був статус "healthy", тобто «Здоровий». Це означає, що потрібно відповідати на всі коментарі, особисті повідомлення і всі пропоновані варіанти, навіть якщо вам лінь. На сайті працює лічильник, що показує, наскільки регулярно організатор конкурсу дає фідбек - у відсотковому співвідношенні. Крім того, коли у вас вже буде 10 варіантів дизайну, бажано присвоїти конкурсом статус Guaranteed - це щось на зразок зобов'язання не кинути переможця з оплатою. Тоді вас відразу всі полюблять і захочуть співпрацювати.

7. Коли виберете найбільш привабливий варіант і допрацюєте його разом з дизайнером до ідеального стану, вкажіть переміг дизайн, його автора, відправте йому призову суму, отримаєте жаданий файл, оформляйте копірайт - і витягуйте дизайнера в скайп і електронну пошту, щоб продовжити роботу без посередників.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини yeshouse.ru youtoome.ru yourm88.com york-talisman.com.ua yomayo.ru yvavilebismovla.ge yuzhin.com zaozrkk.com zel.engdk.ru zdorovayaledy.ru